Alle indlæg af Lone-Gammelgaard

Et farvel til Anna, vi ses til Jonas og velkommen til Mads.

Anna Rose Compton blev i fredags færdig som faglært landmand og havde derfor også sidste dag hos os. Anna skal igang med at prøve kræfter som driftsleder i en smågriseproduktion og vi ønsker hende held og lykke fremover.

Jonas Holm Galsgaard havde sidste dag igår da han idag starter på produktions-leder og agrarøkonom på JU Århus.  Jonas fortsætter dog med at være hos os i weekendordningen og i høsten, hvilket vi er meget glade for.  Vi ønsker held og lykke med uddannelsen.

 

Mads Bunde Christensen startede hos i januar som elev. Han kommer fra 1. hovedforløb fra Asmildkloster Landbrugsskole.

Mads skal være elev i sostalden.

Farvel til gamle og goddag til nye.

Anna Rose Compton og Kristian Arve, vores to dygtige elever skal tilbage på skole. Anna er startet på 2. hovedforløb på Bygholm Landbrugskole. Hun valgte sidste år at tage orlov fra hendes uddannelse for at dygtiggøre 

sig hos os i farestalden et år mere. Det har vi været meget glade for vi været meget glade for. Hun er fortsat med i weekend-ordningen. Kristian starter på Vejlby Landbrugskole midt i oktober. Vi ønsker dem begge held og lykke.

Kristian Hauge Nielsen, driftsleder i svineproduktionen skal igang med generationsskifte og derfor stopper han sidst i september. Vi ønsker Kristian held og lykke fremover og ser frem til et godt samarbejde.

Anja Knudsen, ansvarlig for en del af farestalden stoppede desværre sidst i august af personlige årsager.  Vi håber Anja kommer forbi engang imellem til en kop kaffe og ønsker hende held og lykke fremover.

Samtidig vil vi gerne byde vores fem nye ansatte velkommen til I/S Gammelgaard.

Fra venstre: Julie Hjerrild, Julia Madelief, Morten Rasmussen, Jeppe Dahl Jørgensen og Christian Jonasson. 

Julie skal overtage ansvaret i farestalden. Julia og Christian er vores to nye elever i sostalden. Jeppe starter i sostalden og skal fra januar med på mark-/slagtesvineholden. Morten er ansat i en nyoprettet stilling som teknisk servicemedarbejder.

Besøg af Dyrenes venner

I december 2016 havde vi et rigtig godt besøg af Dyrenes venner / DOSO, repræsenteret ved Bibi & Peter Mollerup. 
Vi fik en god snak om dyrevelfærd, og udfordringerne ved løse søer i farestaldene. 
De var også ovre og hilse på vores smågrise med lange haler.

Besøg af Egmont Højskolen

Vi har haft besøg af Egmont højskolen i smågrise-produktionen. Egmont højskolen er en højskole for alle, men med et særligt ansvar for mennesker med fysisk handicap. I forbindelse med et af deres fag omkring sundhed og ernæring ville de gerne se et konventionelt landbrug. De havde en meget spændende dag, det havde vi bestemt også. For at læse mere om Højskolen så klik på deres hjemmeside her –  https://www.egmont-hs.dk

 

Pluk en blomst – og tænk på din landmand

I Juli måned lagde vi nedenstående opslag ud på facebook. Vi nåede ud til knap 20.000 personer, Der var 477 personer der likede det og 25 kommenterede på det og lagde billeder op af deres flotte buketter. Det gør os glade.

Pluk en blomst – og tænk på din landmand. Udenfor Gosmer har vi plantet en lang stribe med flotte blomster og de er nu klar til at blive plukket af forbipasserende. Det er ganske gratis. Vi håber det vil sprede glæde for alle interessede. Man er velkommen til at lægge et billede op af sin buket. Vi ønsker alle en god sommer. 

GYLLESÆSON 2017

Foråret er ved at være over os, og markerne bliver igen grønne. Vores afgrøder har brug for næring i form af primært kvælstof samt flere mindre næringsstoffer. En stor del af den madpakke findes i gyllen fra vores grise. 

Derfor er vores gyllevogn i dag startet op, og vil i den kommende periode køre når vejret tillader det. 

 Der er stor forskel på på planternes behov, samt indholdet i gyllen efter hvilken produktion det kommer fra, og derfor vil det være nødvendigt at køre flere gange på en del af arealerne. 

 Vi ved vores maskiner fylder meget på vejene,  men vi vil gøre vores bedste for at vise hensyn, samt planlægge kørslen så godt som overhovedet muligt. 

 Vi kører ikke i weekenderne, men er alligevel meget fleksible hvis i skulle have ønsker om at vi ikke kører nær jer bestemte dage. Blot i giver besked i god tid. Gerne 14 dage før! 

 Har i kommentarer til vores kørsel, eller ønsker i den henseende, osse hvis i bare vil prøve at køre med, er i meget velkomne til at kontakte Allan Gammelgaard

 Tlf: 20951272 – Mail: allan@gammelgaard-agro.dk